Kabel op maat van de rol

Melodika levert ook kabel van de rol voor eigen installaties en op maat gemaakte kabels.

 

Luidsprekerkabel van de rol

luidsprekerkabel constructie

De belangrijkste eigenschap van een luidsprekerkabel waar je op moet letten, is de weerstand, want zo nu en dan moeten er stroompieken door de kabel. De weerstand van de kabel dient zo laag mogelijk te zijn om geen verliezen te hebben. En ook voor de luidsprekerkabel geldt dat hij geen dingen toevoegt of weglaat, daar hebt u uw installatie voor.

De dikte van de kabel is vooral afhankelijk van de lengte die u nodig heeft. Voor eenvoudige audiosystemen in de huiskamer is 1,5 mm2 tot een lengte tot 3 meter geschikt. Een meer universele doorsnede is 2,5 mm2 die in de meeste thuissituaties prima volstaat. Voor grote systemen en langere afstanden is 4,0 mm2 geschikter.

Melodika luidsprekerkabel is gemaakt volgens de Bass Core Technology: de kabel bestaat uit een solide ader (0,85mm) voor de lage frequenties (veel energie) en daaromheen flexibele aders (110x 0,15mm) voor de midden en hoge frequenties. Hiermee wordt een betere dynamiek bereikt.

 

Dikte Prijs per meter
1,5 mm2  €   5,95
2,5 mm2  €   7,95
4,0 mm2  € 12,50

shopping cart sm
Bestelformulier

 

Montagetip: adereindhuls
Gebruik adereindhulzen om de draden in de stekers te monteren. Zo worden de individule draadjes in de kabel niet afgeklemd c.q. afgebroken. Gebruik bijvoorkeur vergulde adereindhulzen om corrosie en oplopende contactweerstand te voorkomen. Weerstand is de belangrijkste vijand van de luidsprekerkabel.

 

Netsnoer 230V van de rol

Extra afgeschermd netsnoer

Een goed aansluitsnoer voor uw apparaten is belangrijk voor een correcte voeding. Het netsnoer van Melodika is een 3x 2,5mm2 ( en 3x 1,5 mm2) getwist snoer met extra coaxiale afscherming tegen instraling van allerlei elektromagnetische storingen die door andere kabels worden afgegeven. Immers, iedere kabel werkt als een antenne. Vooral hoogfrequente straling kan een nadelig effect hebben op uw gevoelige audioketen. De straling passeert makkelijk de transformator en kan het audiosignaal in bijvoorbeeld uw (voor)versterker of mediaspeler storend beïnvloeden.

3x 2,5 mm2: Deze kabel gebruikt u voor verbinding van de meterkast naar de audiogroep. Door de speciale PVC mantel biedt hij extra bescherming tegen mechanische en chemische invloeden. Prima weg te werken in vloeren of wanden en af te monteren aan uw audio wandcontactdoos.

3x 1,5 mm2: Deze kabel gebruikt u voor de verbinding van wandcontactdoos naar uw apparatuur. Voor een apparaat dat veel vermogen vereist (zware versterkers) kunt u 3x 2,5 mm2 gebruiken.

 

Dikte Prijs per meter
2,5 mm2 € 14,95
1,5 mm2 €  9,95

shopping cart sm
Bestelformulier

 

Montagetip: Voorkom aardlussen en sluit de afscherming slechts aan één zijde aan. De leiding van de meterkast sluit u in de meterkast aan op aarde. De andere zijde (wandcontactdoos) knipt u af en isoleert u met krimpkous. Voor een apparaatsnoer is het beste aansluitpunt in de steker (wandcontactdoos). De andere zijde (apparaatsteker) knipt u af en isoleert u met krimpkous.

High-end luidsprekerkabel "Brown Sugar"

melodika brown sugar

De Brown Sugar is een luidsprekerkabel volgens een nieuw principe, nl. Spiral Litz Technology. Iedere draad bestaat uit maar liefst 24 aders die allemaal geïsoleerd zijn en getwist. De opbouw bestaat uit:

  • 4x 0,33 mm2
  • 8x 0,21 mm2
  • 12x 0,13 mm2

Lage, middel en hoge frequenties worden zo optimaal getransporteerd. De totale doorsnede is daarmee 4,5 mm2 (2 aders per kabel, ook getwist). Door deze multi core toepassing wordt skin effect vermeden en een beter efficiëntie bereikt. De kabel heeft ook een zeer lage capaciteit waardoor hoge frequentie beter worden doorgegeven. De weerstand van de kabel is extreem laag, goed voor power van de lage frequenties. Het afwerken van de kabel met pluggen vereist wat werk in verband met de 24 geïsoleerde aders per kabel. Maar het resultaat is dan ook geweldig.

De mantel van de kabel is zeer stevig en chemisch resistent, en kan desgewenst in de muur of vloer worden verwerkt. De kabel is RoHS2 gecertificeerd.

De prijs van deze topkabel is € 65 per meter.

Op verzoek op lengte te confectioneren met banaanpluggen (tegen meerprijs).

shopping cart sm
Bestelformulier